İsmail Aras
Administrator
Üyeyi Alkışla 1954
|
 |
« : 18 Ocak 2009 12:36:54 » |
|
8- ALLAH'A KARSI ACİZLİKLERİNİ BİLİRLER :
24- Hemen (Müsa) onlarınkini de suladı, sonra gölgeye çekildi: "Rabbim, dedi, dogrusu bana indireceğin bir hayra muhtacım, (azıcık azık indir de su karnımı doyur)."[28 Kasas 24]
286- Allah, hiç kimseye güç yetireceğinden başkasını yüklemez. (Kişinin nefsinin) Kazandığı lehine, kazandırdıkları aleyhinedir. 'Rabbimiz, unuttuklarımızdan veya yanıldıklarımızdan dolayı bizi sorumlu tutma. Rabbimiz, bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Rabbimiz, kendisine güç yetiremeyeceğimiz şeyi bize taşıtma. Bizi affet. Bizi bağışla. Bizi esirge, Sen bizim mevlamızsın. Kafirler topluluğuna karşı bize yardım et.'[2 Bakara 286]
23- Dediler: "Rabbimiz, biz kendimize zulmettik, eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan, muhakkak ziyana uğrayanlardan oluruz!"[7 Araf 23]
12- O bütün çiftleri yarattı ve size bineceginiz gemiler ve hayvanlar var etti, 13- Ki onların sırtlarına binesiniz, sonra onlara bindiğiniz zaman Rabbinizin ni'metini anasınız ve (şöyle) diyesiniz: "Bunu bizim hizmetimize veren (Allah)ın şanı yücedir, yoksa biz bunu (hizmetimize) yanaştıramazdık." 14 -"Biz elbette Rabbimize döneceğiz." [43 Zuhruf 12-14]
21- De ki: "Ben size ne zarar, ne de akıl verme gücüne sahip degilim." 22- De ki: "Beni Allah'(ın azabın)dan hiç kimse kurtaramaz ve ondan başka sığınacak kimse bulamam."[72 Cin 21-22]
|
|
|
|
|
|
Seni ârife sordum; dedi: "İrfân Ali'dir"
Seni mümine sordum; dedi: "İmân Ali'dir"
Aklıma sordum seni; dedi: "Şaşkınım, şaşkın"
Aklı divâne eden, senin aşkındır, aşkın
|