20 Mayıs 2012 16:34:16
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ailenizde Kabul Edilir Kurallar Oluşturun
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ailenizde Kabul Edilir Kurallar Oluşturun  (Okunma Sayısı 153 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mazlum huseyn
Huseyn Divanesi

Üyeyi Alkışla 40
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 13 Kasım 2009 22:21:42 »

Ailede kuralsızlık, katı kurallar kadar tehlikelidir. Birlikte konulan kural, en iyi kuraldır.
Çocuklarını anlamayan anne ve babaları çok zor günler beklemektedir.
Siz hiç çocuk olmadınız mı?
Çocuk "hata yaparım" korkusuna kapılana, hiçbir şey yapamaz.
Asla "nefret ediyorum" demeyin. "Seni çok seviyorum" deyin.
Suç, cezayla değil, sevgiyle ortadan kalkar.

[COLOR=#NaNNaNNaN]İLK SÖZ[/COLOR]
[COLOR=#NaNNaNNaN]
Kuralsız bir aile hayatı düşünülemez. An¬cak, aile kurallarının dayanılmaz olması da hiç düşünülemez.[/COLOR]

[COLOR=#NaNNaNNaN]BU MEKTUBU OKUYUN[/COLOR]
Merhaba Halit Bey,
Biz yeni evli bir çiftiz. Eşim de ben de iki yıllık öğ¬retmeniz- Sizin öğrenciniz olamadım ama, kitapla¬rınızdan yararlandığım için, yine de öğrenciniz sa¬yılırım.
Alanımın gereği eğitim kitaplarınızdan çok istifade ediyorum.
Eşimle birlikte hem size mektup yazma hazzını yaşamak, hem de bir istekte bulunmak istedik.
Biz ideal bir aile kurmak ve ideal bir eş olmak istiyoruz. Bunun için deneyimlerinizi bizimle paylaşır mısınız?
Mutlaka görüşebilmek dileği ile...
Sevgi ve saygı ile kalın...
Erdi - Nebahat Yardım

[COLOR=#NaNNaNNaN]ÖNERİLER[/COLOR]
Evlilik hayatı, yeni bir dünyanın iki kişi tarafından oluşturul¬muş biçimidir. Mühendisi de, ustası da, işçisi de bu iki kişi olan eş¬lerdir. Aile hayatı ne kadar iyi planlanıp, yürütülürse, o kadar mut¬luluk ve huzur verir.
[COLOR=#NaNNaNNaN]
BİR UYARI[/COLOR]
Hocamız, yeni evli olan öğrencisine kızıyordu:
"Siz evliliği ne sanıyorsunuz?" diye çıkıştı. Size göre evlilik, bü¬tün ihtiyaçların başkaları tarafından karşılandığı bir tatil faslı mı? Veya bir sinemaya gidip, hayali bir film izleme mi? Yoksa tozpembe rüyalarla geçen bir uyku mu?
Gözünü aç. Evlilik bir rüya, bir hayal değil. Evlilik, hayatın özü, hayatın kendisi, üzüntü ve sevincin birlikte yaşandığı bir ömür zinciri.
Evliliği ne kadar basite alırsanız, o kadar zayıf ve kısa ömürlü olur. Ne kadar ciddîye alır ve ciddî temeller üzerine kurarsanız;1 o kadar da uzun ömürlü olur.
Evliliğe, gençliğin zevkleri ve beklentileri gözüyle bakanlar, asla evlilik yuvasının zevkine ve hazzına varamazlar. Ancak evliliği dün¬ya ve ahiret birlikteliği olarak görenler, aile yuvalarını "Cennet kö¬şelerinden bir köşe "ye çevirebilirler

alıntı
Bu Sayfayı Paylaş
Share |
YESRİB
Yönetici

Üyeyi Alkışla 225
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 13 Kasım 2009 22:22:41 »

allah razı olsun
Bu Sayfayı Paylaş
Share |
Sayfa: [1]   Yukarı git