10 Şubat 2012 15:20:06
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
"bilgi yarışması" **sorumu soruyorum**
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: "bilgi yarışması" **sorumu soruyorum**  (Okunma Sayısı 3093 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sekka-i etles
Huseyn Divanesi

Üyeyi Alkışla 26
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 28 Ocak 2010 14:49:23 »

Selam Aleykum Arkadaşlar,soracağım soruya kendi bildiklerinizin yanısıra kaynaklardanda yararlanarak cevap verebilirsiniz.Kopyalayarak yapıştırma yapmayın.Vereceğiniz cevap en az 15 mısradan oluşsun.herkesin katılmasını bekliyorum.Lütfen bildiklerini paylaşın

-Caferiler Namaz kılarken neden kollarını iki yanda (sağ ve sol) tutarlar?
-Neden öğle-ikindi namazları ve akşam yatsı namazlarını birleştirerek kılarlar?

Soruya 18/02/2010(perşembe) gününe kadar cevap verebilirsiniz.
doğru cevabı veren arkadaşa veya arkadaşlara kitap ve huseyndivanelerine özel cd mizden hediye edeceğiz.Kolay gelsin....
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

EL ECEL YA HÖCCET EL
LAH EL ECEL BEGİYYETELLAH

masume
Huseyn Divanesi

Üyeyi Alkışla 263
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 31 Ocak 2010 13:17:13 »

bu soruya vereceyim en basit cevabı vereyim Grin peygamber (s.a.v)öyle kıldığı için kılıyorlar. Cheesy
Bu Sayfayı Paylaş
Share |
KERBELA@ŞEHİDİ
Huseyn Divanesi

Üyeyi Alkışla 53
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 01 Şubat 2010 14:57:11 »

selam aleykum
1:Caferiler Namaz kılarken neden kollarını iki yanda (sağ ve sol) tutarlar?

Kolları açık namaz kılmamızın sebebi olarak zaten peygamberimizde öyle kılıyordu.daha sonrada imamlardan gelen hadislerden bizlere ulaştı.iki hadis yazıyorum konuyla ilgili

Zürâre İmâm Muhammed Bâkır'dan (a.s) şöyle nakletmektedir: "Namazını şevk ve huzur içinde kıl ve ellerini bağlama; zira bu fiil tarzını Mecusiler (büyüklerine karşı) yapmaktadırlar.

Şeyh Sadûk kendi senediyle Hz. Emir-ül Mu'minin Ali'den (a.s) şöyle nakletmektedir: Müslüman bir kimse namazında Allah'ın huzurunda durduğu bir sırada ellerini bağlayarak küfür ehli olan Mecusîlere benzememelidir.

2:Neden öğle-ikindi namazları ve akşam yatsı namazlarını birleştirerek kılarlar?

Namazları birleştirerek kılmamızın sebebi ise en mantıklı olan yani,ilk vakit girdiğinde kılmamızdır öğlen namazından hemen sonra ikindinin vakti girer ve şialar olarak ilk vakitte namazı kılıyoruz. Akşam namazındada aynı. Çünkü namazı ilk vakti girdiğinde kılmanın sevabı daha çoktur.
yanlışım varsa affola
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

Ali Kur’an’ladır, Kur’an da Ali iledir;
Havz-u Kevser başında bana kavuşuncaya kadar
bu ikisi birbirinden ayrılmazlar.
       Hz.Muhammed (s.a.v)
ezalı
Tam Üye
**

Üyeyi Alkışla 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 13 Şubat 2010 21:13:33 »

neden namazları birleştiririz??
evet namaz vaktinde kılınmalıdır ve caferi mezhebine mensup olanlar amellerini bu yolda uygulamaya çalışanlar öğle ve ikindi ve akşam ile yatsı namazlarını birleştirirerek kılıyorlar?
peki neden? bilmemiz gerekirki namazın süresi ezan okunduktan sonra bir namaz kılınabilecek zaman kadardır
mesela öğle ezanından sonra öğle namazını kılıyoruz ve bu süre genel olarak diyorum5 ile 10 dakka arası kadardır.
Ama  bu demek değildir ki ezandan sonra ilk 10 dakkada namazımı kıldım kıldım..kılmadım kazaya kalacak..böyle birşey yok.
çünkü namazların ortak süreleri vardır. o süre içinde kılabiliriz.Mesela öğle ezanına mütakip ikindi namazını kılmıyoruzzz ve kılamayız da.çünkü önce o vaktin namazını kılmalıyız ve daha sonra ise eğer o vakite o zamana ikindi namazımız ortak süre içindeyse birleştirerek kılabiliriz.

sanmayın ki bu inanç sadece Caferi mezhebine aittir
Eğer inanmak istemiyorsanız sizlere hadisler sunabilirim.
Ama Bu hadisleri Ehli Sünnet mezheplerinin inançlarını uyguladığı kitaplardan verecem.

Hanbeli Mezhebi'nin imâmı, İmâm Ahmed b. Hanbel El-Müsned adlı kitabının 1828 numaralı hadisinde İbn-i Abbâs'tan şöyle nakletmektedir: "Allah Resulu (s.a.a), Medine'de mukim olup, seferi olmadığı halde yedi rek'atı (akşam ve yatsıyı) ve sekiz rek'atı (öğle ve ikindiyi) birlikte kıldı."

Mâlikî Mezhebi'nin kurucusu olan İmâm Mâlik de el-"Muvatta"  adlı hadis kitabının 300 numaralı hadisinde İbn-i Abbâs'tan naklen şöyle diyor: "Hz. Resulullah (s.a.a), bir korku ve sefer durumu söz konusu olmaksızın öğleyle ikindiyi ve akşamla yatsıyı birlikte kıldı."

Ayrıca bakınız; Sahih-i Buhârî hadis: 510, Sahih-i Müslim, hadis: 1146 ve 1153, Sahih-i Tirmizî hadis:172, Sahih-i Nesâî hadis: 2426. Yine Müslim kendi Sahih'inin 1147 numaralı hadisinde İbn-i Abbâs'tan şöyle nakletmektedir: "Hz. Resulullah (s.a.a), Medine'de bir yağmur veya korku söz konusu olmaksızın, öğleyle ikindiyi ve akşamla yatsıyı birlikte kılardı." Ravi diyor, ben İbn-i Abbâs'a "Neden böyle yapardı?" dedim. İbn-i Abbâs: "Ümmetine zorluk çıkarmasın diye" cevabını verdi.

Yine bu hususta, Sahih-i Buhârî'nin 529 ve 1103 numaralı hadislerini, Sahih-i Nesâî'nin 585 ve 599 numaralı hadislerini, Sünen-i Ebi Davud'un 1027 numaralı hadisini, Müsned-i Ahmed b. Hanbel'in 1818, 1825, 3336, 2451, 2056, 3094, 2152, 3233 ve 3288 numaralı hadislerini gözden geçirebilirsiniz.

peki neden namaz kılarken kollarımızı bağlamayız??
bununla ilgili olarak kaynaklarıyla beraber bir kaç hadis paylaşacam

1- Muhammed b. Müslim, İmam Muhammed Bâkır (a.s) veya İmam Cafer-i Sadık'a (a.s) şöyle sordu: "Kişi namazda sağ elini sol elinin üzerine koyabilir mi?" Cevabında İmâm (a.s) "Hayır, bunu yapmamalıdır" buyurdu. (Vesâil-üş Şia, C.4, Namazı Bozan Sebepler, Bab: 15, Hadis: 1)

2- Zürâre İmâm Muhammed Bâkır'dan (a.s) şöyle nakletmektedir: "Namazını şevk ve huzur içinde kıl ve ellerini bağlama; zira bu fiil tarzını Mecusiler (büyüklerine karşı) yapmaktadırlar." (Aynı kaynak, Hadis: 2)

3- Şeyh Sadûk kendi senediyle Hz. Emir-ül Mu'minin Ali'den (a.s) şöyle nakletmektedir: "Müslüman bir kimse namazında Allah'ın huzurunda durduğu bir sırada ellerini bağlayarak küfür ehli olan Mecusîlere benzememelidir." (Aynı kaynak, Hadis: 7)   

(kırmızı renk ile yazılmış cümleler alıntıdır)
Allah yardımcımız olsun inşallah.muhtacı dua

Bu Sayfayı Paylaş
Share |

Yebnel Hesen!! Yebnel Hesen!! Ey Gelbimin Gerari..

Tez Gel Ağa!!  Tez Gel Ağa!! Kutar Bu İntizarı..  

meşedi enis
Ya ze'l-celali ve'l ikram Ya ze'n-ne'mai ve'l-cud Ya ze'l-menni ve't-tavl Harrim şeybeti alen-nar
Administrator
*

Üyeyi Alkışla 1481
Çevrimdışı Çevrimdışı

EL ECEL BEGİYYETULLAH

« Yanıtla #4 : 15 Şubat 2010 22:18:19 »

Diğer arkadaşlarında açıkladığı gibi Hz. Peygamber (s.a.a) eli açık ve namazlarını birleştirerek kılardı.
bunu Ehlibeyt ve Ehli sünnet kaynaklarıyla elde edebiliriz ki arkadaşlar zaten kaynakları vermişler.
Allah cümlemizi gerçek birer Ehlibeyt takipçisi kılsın tez zamanda inşallah amin ecmain.
Allah bu yolda cümlemizin önünü açık ve her birimizi gerçek takva sahiplerinden karar kılsın inşallah
İltimasu dua
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

..ey ahle aalam agham Eli mazloome... 
sekka-i etles
Huseyn Divanesi

Üyeyi Alkışla 26
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 21 Şubat 2010 14:07:33 »

Selamun aleykum değerli arkadaşlar.
Hepinizin verdiği cevapları okudum ve benim sorumun cevabına en uygun olanı KERBELA@ŞEHİDİ kardeşimizdir
yarışmaya katılan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.Sizlerde aynı şeyi anlatmak istemişsiniz, ancak en açıklayıcı cevabı KERBELA@ŞEHİDİ vermiştir
Tebrik ederim KERBELA@ŞEHİDİ  hediyelerini gökhan giyimden alabilirsin.
VE SORU SORMA SIRASI SENDE SORUNU SORABILIRSIN

CEVABI HATIRLAYALIM

selam aleykum
1:Caferiler Namaz kılarken neden kollarını iki yanda (sağ ve sol) tutarlar?

Kolları açık namaz kılmamızın sebebi olarak zaten peygamberimizde öyle kılıyordu.daha sonrada imamlardan gelen hadislerden bizlere ulaştı.iki hadis yazıyorum konuyla ilgili

Zürâre İmâm Muhammed Bâkır'dan (a.s) şöyle nakletmektedir: "Namazını şevk ve huzur içinde kıl ve ellerini bağlama; zira bu fiil tarzını Mecusiler (büyüklerine karşı) yapmaktadırlar.

Şeyh Sadûk kendi senediyle Hz. Emir-ül Mu'minin Ali'den (a.s) şöyle nakletmektedir: Müslüman bir kimse namazında Allah'ın huzurunda durduğu bir sırada ellerini bağlayarak küfür ehli olan Mecusîlere benzememelidir.

2:Neden öğle-ikindi namazları ve akşam yatsı namazlarını birleştirerek kılarlar?

Namazları birleştirerek kılmamızın sebebi ise en mantıklı olan yani,ilk vakit girdiğinde kılmamızdır öğlen namazından hemen sonra ikindinin vakti girer ve şialar olarak ilk vakitte namazı kılıyoruz. Akşam namazındada aynı. Çünkü namazı ilk vakti girdiğinde kılmanın sevabı daha çoktur.
yanlışım varsa affola
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

EL ECEL YA HÖCCET EL
LAH EL ECEL BEGİYYETELLAH

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır

"bilgi yarışması" **sorumu soruyorum** Etiketleri
"bilgi yarışması" **sorumu soruyorum**
"bilgi yarışması" **sorumu soruyorum** Resimleri
"bilgi yarışması" **sorumu soruyorum** Videoları
GoogleTagged