23 Mayıs 2012 04:08:49
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Engellilere Bir Engelde Iğdır Devlet Hastanesinden
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Engellilere Bir Engelde Iğdır Devlet Hastanesinden  (Okunma Sayısı 98 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fatımanın gül balası
Huseyn Divanesi

Üyeyi Alkışla 105
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 28 Ağustos 2009 13:40:52 »

Iğdır’da yaşayan görme engelli Nusret Açık, Iğdır Devlet Hastanesinin kendisi için “ağır engelli değildir” raporu vermesine isyan etti.
Iğdır Devlet hastanesinde Ağır engelli raporu alamayan Nusret Açık, Çareyi Erzurum Araştırma Hastanesinde Buldu. Iğdır’da  gerekli raporu alamayan engelli vatandaş Nusret Açık gerekli raporu Erzurum’da almayı başardı.

Iğdır Devlet Hastanesinin kendisi için verdiği rapora isyan eden Nusret Açık, “İki yıl önce de Iğdır Devlet Hastanesinden rapor almıştım. Ancak o zaman bana ‘ağır engellidir’ raporu vermişlerdi. O zaman da yüzde 85 görme bozukluğum vardı, şimdi de yüzde 85 görme bozukluğum var. Ne değişti anlamıyorum. Ülkemiz yasalarına göre ağır engelli barajı yüzde 51’dir. Üstelik sadece Iğdır’dan değil, Erzurum, Ağrı ve İstanbul Hastanelerinden aldığım ‘iş göremez’ raporlarım var. Ancak Iğdır Devlet Hastanesi, 2 yıl önce kendi aldığı kararla çelişiyor. Hastalığım, dünyadan ender görülen bir hastalık olan H35-Retina bozukluğu hastalığıdır. Hastalığımın tedavisi henüz bulunamadı. Ve ben bu rapor yüzünden devletimizin verdiği engellilere yönelik sosyal haklardan faydalanamıyorum. Iğdır Devlet hastanesindeki doktorlar benim durumumu, Gözlerinden engelli milletvekili Lokman Ayva’yı göstererek, bana ağır engelli raporu vermiyorlar. Ben sayın milletvekiliyle birkaç sene önce Ankara’da tanıştım. Bacaklarından engelli tekerlekli sandalyede yaşamını sürdürüyor. Ama adam Başbakan Sayın Tayip Erdoğan’ın danışmanı; Bu Ülkenin kritik kararlarında yer alıyor. Yani, şimdi bir engelliyi, ceylan derisi koltukta oturttuğunuzda engelli olmaktan çıkarmış mı, oluyorsunuz? Yoksa makam insanın fizyolojisini mi, değiştiriyor. Burada tüm doktorları suçlamıyorum bana yardımcı olmaya çalışan doktorlar da vardı. Fakat burada gerekli karar çıkmayınca Erzurum’a gittim ve gereken raporu da aldım hem de süresiz. Benim gibi engelli bir insanın burada verilecek rapor için kalkıp Erzurum’a gitmesi çok zor. Lütfen bu gibi hassas konularda daha duyarlı olsunlar.” dedi

Yeşil Iğdır Engelli Sporcular Derneği Başkanı Garip Samancı ise; ”Nusret Arkadaşımız, Engelli yasaları ile ilgili uygulamada yaşadığı sıkıntılar açısından çok büyük problem yaşıyor. Onun bu sorununu ile ilgili çözümü biz Iğdır’da bekliyorduk. Ama Arkadaşımız bu işin çözümü için Erzurum’a gitmiş, orada bu sorununu çözmüş. Engelli yasaların da tam uygulamasıyla ilgili yaşadığımız problemler sadece bu alanda sınırlı kalmıyor. Sosyal hizmetlerin verilmesi husussusunda da yaşıyoruz. Örneğin, engellilerimizin aldığı bakıcı maaşları ile ilgili sık sık sorun çıkıyor. Engellilerimize sağlanan bazı hakların tam olarak verilmemesi söz konusu. Nusret sadece bu konuda bir örnek, Engellilerimize karşı lütfen duyarlı olalım. Haklarını tam olarak verelim.” şeklinde konuştu.

Bu Sayfayı Paylaş
Share |

Ey Fatima! Beni peygamberlige seçen Allah’a and olsun ki,

Ben cennete girmedikçe diger kimselerin cennete girmesi haramdir

Sen benden sonra cennete girecek olan ilk sahissin...

HZ.PEYGAMBER(S.A.V)

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır

Engellilere Bir Engelde Iğdır Devlet Hastanesinden Etiketleri
Engellilere Bir Engelde Iğdır Devlet Hastanesinden Resimleri
Engellilere Bir Engelde Iğdır Devlet Hastanesinden Videoları
Gitmek istediğiniz yer:  
Konu Linki:
BB Kodu :
HTML Kodu: