10 Şubat 2012 15:48:42
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Eskiden Adam Gibi Oturup Meze Yerdik...
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Eskiden Adam Gibi Oturup Meze Yerdik...  (Okunma Sayısı 1664 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Haddad
Yeni Üye
*

Üyeyi Alkışla 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 15 Mayıs 2009 00:50:10 »

Hey gidi eski günler..

Tam 86 yıl Iğdır'da yerel seçimi elimizde tutmuşuz.. Demek ki tam 86 yıl tek can, tek yürek , tek bilek olmuş ve et ile tırnak olmuşuz.. Şimdi 86 yılda bir kaza oldu da kürt dindaşlarımız,komşularımız, dostlarımız, kirvelerimiz ve  vatandaşlarımız yerel yönetimi ele aldı.. Siyasilerimizin hatası yüzünden belediye yönetimini ele geçirdiler diye ortalık toz duman oldu. İpin ucu, kantarın topuzu kaçtı.. Değer ölçüsü kalmadı.
         Bir öfkedir hakim olmuş başta bazı ihtiraslı siyasilere, sonra da hayat tecrübesi olmayan gençlere.. herkes bir kısım kutsal söylemleri de kendine dayanak yaparak önüne gelene saldırmakta, ne büyüklerine, ne alimlerine, ne geçmişine saygı duymakta, edep sınırlarını aşıp, iman duvarlarını yıkmaktadırlar..

Tam da burada demek gerek "EDRİKNA  (YETİŞ)  YA MEHDİ!"

Artık biraz hicap etmek gerek..

Madem din üzerinden bu meselelere yaklaşılıyor, dini söylemler ile meseleler ele alınıyor,  Iğdır belediyesi bizim dinimiz değil ki.. Dini değerlerimiz ile yönetim birbirine karıştırılmamalıdır..

Iğdır Belediyesi'nin el değişmesine değil, asıl Iğdırlılar'ımın birbirlerini böylesine çekiştirmelerine, ve birlik bağlarını böylesine törpülemelerine üzülmek gerek..!

Bu arada gerek Iğdır'daki gerek Iğdır dışındaki alimlerimize dil uzatma cüretini gösterenler kendi Ehl-i Beyt anlayışlarını gözden geçirmelidirler. Ehl-i Beyt mektebine mensubiyetlerini ve terbiyelerini gözden geçirmeli ve sorgulamalıdırlar..

Hiç kimse bir kısım alimleri eleştirmek için bir kısım alimlerin arkasına sığınmasın.. Bir alime hakaret eden, tüm alimlere hakaret etmiş sayılır..

Alimlerimiz birliğimizin teminatıdır, eğer onlara yönelik eleştrilerimiz var ise bunu edep sınırları içerisinde, kendi yüzlerine karşı söylemeliyiz. Hata yaptılar diye siyasilerimizi de, yerin dibine sokmamalıyız. Onlar bizim toplumumuzun lokomotifleridir. Arızaları varsa onu bulup, onarıp yola devam etmeliyiz..

Kardeşlerim! Birbirimizi yemekle bir yere varamayız.. "Iğdır'da oturanlar, oturmayanlar" diye ayırarak ta et ile tırnak arasına girmeyelim..Birbirimizi "ötekileştirmeyelim"...  Bu ancak bizi sevmeyenlerin, birliğimize kast edenlerin işine gelir..

Rahmetli Cem Karaca'yı burada hatırlamadan edemedim.. Hani demiş ya sözünde:

Eskiden Adam Gibi Oturup Meze Yerdik, Şimdi Meze Yer Gibi Oturup Adam Yiyoz gali..

Şimdiden tezi yok, toplu olarak istiğfar edip, günahlarımızın affı ve geleceğimizin aydınlık olması için Yüce Allah'a yakaralım.. Kinleri atıp sevgimizi ön plana çıkaralım.. Biri birimizi sevmeyi bilelim..Sevmeyi... Kusurlarımıza rağmen sevmeyi...

Bindik bir alamete gedeyoz gıyamete..
Gideoz kıyamete
Amanieyynn..
Yol dediğin yol gibi
Ulaşmalı bir yere
Biz dön baba dönelim
Geliyoz aynı yere
Bu döngü kısır döngü
Başı varda sonu yok
Dönüyom dönemiyom
Sonunda bir cıgış yok
Amanieyynn...
Bindik Bi Alamete Gedeyoz Gıyamete
Amaneeinn..
Yerel ve genel seçim
Seçin bakalım seçin
Ki dön baba dönelim
Aynı yere gelelim
Çete çeteye çatmış
Çete çete içinde
Battık buruna kadar
Cafer getir peçete
Amanieyynn...
Bindik Bi Alamete Gedeyoz Gıyamete
Nush ile uslanmam ben
Etmeli beni tekdir
Tekdirden anlamazsam
Artık hakkım kötektir
Eskiden adam gibi
Oturur meze yerdik
Şimdi meze yer gibi
Oturup adam yiyoz gariiee
O zaman siz buna
Müstehaksınız len!

« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2009 10:48:10 Gönderen: Haddad » Kayıtlı
Bu Sayfayı Paylaş
Share |
yebnel_zehra
Uzman Üye

Üyeyi Alkışla 23
Çevrimdışı Çevrimdışı

Her nefes bir gün ölümü tadacak!!!!

« Yanıtla #1 : 15 Mayıs 2009 01:03:59 »

Bindik bir alamete gedeyoz gıyamete..
Gideoz kıyamete
Amanieyynn..
Yol dediğin yol gibi
Ulaşmalı bir yere
Biz dön baba dönelim
Geliyoz aynı yere

Allah razı olsun kardeş,güzel bi konuyu kaleme almışsınız...

Bu Sayfayı Paylaş
Share |

Haddad
Yeni Üye
*

Üyeyi Alkışla 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 15 Mayıs 2009 15:58:40 »

Rica ederim kardeş...
Bu Sayfayı Paylaş
Share |
kerbela şahidi
Yönetici

Üyeyi Alkışla 1129
Çevrimdışı Çevrimdışı

SELAM OLSUN SANA YA HÜSEYİN

« Yanıtla #3 : 15 Mayıs 2009 16:30:49 »

KARDEŞ İYİ DEMİŞSİN AMA EKSİK bence ilk önce senin dedigin gibi bazi alimleri bazi şeylerden vazgeçerse bende eleştirmem sen nasil anliyorsan babamda olsa ben eleştirim yanlış varsa alimlerin bazilarina bak yanliş gör olurmu ....

bazi alimler demişsin bazi alimler divaneleri sevmeyen alimler bizi sevmeyen alimleri eleştirme hakkımiz var ..

ığdır konusuna deyinmişsin suçlu kim araştir öğrenceksin Huh?*
araştirdik da sonra cevabin söyle olurmu ...
Bu Sayfayı Paylaş
Share |
ibad@
Yeni Üye
*

Üyeyi Alkışla 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 17 Mayıs 2009 12:30:38 »

Allah razı olsun Haddad kardeşim...

KARDEŞ İYİ DEMİŞSİN AMA EKSİK bence ilk önce senin dedigin gibi bazi alimleri bazi şeylerden vazgeçerse bende eleştirmem sen nasil anliyorsan babamda olsa ben eleştirim yanlış varsa alimlerin bazilarina bak yanliş gör olurmu ....

bazi alimler demişsin bazi alimler divaneleri sevmeyen alimler bizi sevmeyen alimleri eleştirme hakkımiz var ..

ığdır konusuna deyinmişsin suçlu kim araştir öğrenceksin Huh?*
araştirdik da sonra cevabin söyle olurmu ...

E be kerbela_76 kardeşim.. Şimdi size ne demek lazım:)

Konuyu okumadınız mı yoksa okudunuz da anlamadınız mı?

Gayet genel bir çerçeveden bakılarak ele alınmış böylesi güzel bir yazıya yaptığınız yorum, adeta yazıya hakaret eder gibi..! Bir daha okuyun bence hatta bir kaç defa!
Bu Sayfayı Paylaş
Share |
meşedi enis
Ya ze'l-celali ve'l ikram Ya ze'n-ne'mai ve'l-cud Ya ze'l-menni ve't-tavl Harrim şeybeti alen-nar
Administrator
*

Üyeyi Alkışla 1481
Çevrimdışı Çevrimdışı

EL ECEL BEGİYYETULLAH

« Yanıtla #5 : 17 Mayıs 2009 23:21:08 »

selamun aleykum Haddad kardeş.
öncelikle hoşgeldin sefalar getirdin.
ben sadece bir kaç cümleyle cevap vermek istiyorum.
yıllardır şii - sünni tartışması var.
ama hala birbirlerinin delillerini kabul etmiyorlar değil mi?
ve tahmin ediyorum ki şii - sünni tartışması hiç bitmeyecektir.
kabul edilmeyen diğer şeyler gibi.
inşallah en kısa zamanda herkesin gözündeki perdeler kalkar ve bütün sahtelikler ortaya çıkmak zorunda kalır.
selam ve dua ile inşallah

selam olsun sana ey ağa behçeti

bir taş istiyorum ya Rab dua eden ellerime
şehadete susamış kardeşime yapılan şu zulm için
bir höccet bekliyorum ya Rab kan kokan yeryüzüne
yanında ayetullah behcetle intikam alması için
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

..ey ahle aalam agham Eli mazloome... 
ibad@
Yeni Üye
*

Üyeyi Alkışla 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 21 Mayıs 2009 14:20:37 »

selamun aleykum Haddad kardeş.
öncelikle hoşgeldin sefalar getirdin.
ben sadece bir kaç cümleyle cevap vermek istiyorum.
yıllardır şii - sünni tartışması var.
ama hala birbirlerinin delillerini kabul etmiyorlar değil mi?
ve tahmin ediyorum ki şii - sünni tartışması hiç bitmeyecektir.
kabul edilmeyen diğer şeyler gibi.
inşallah en kısa zamanda herkesin gözündeki perdeler kalkar ve bütün sahtelikler ortaya çıkmak zorunda kalır.
selam ve dua ile inşallah

enis kardeşim!

Doğru ve güzel söz söylediniz ancak ne yazık ki yerinde değil.

Gözlerdeki perdeler kalksın herkes sahtelikleri görsün; amenna! Ancak birbirimizi değiştirmeye çalışmak yerine birbirimizi anlamaya çalışmamız gerekmez mi ? Taassup gözlüklerimizi çıkarsak, kişileri değil, meseleleri, düşünceleri konuşsak-tartışsak.. Kimse kimsenin eleştrime hakkını elinden alamaz ama eleştirinin muhatabı burda değilse yapılan amel, gıybet olmaktan öteye gitmez ve bu ise savunduklarınızla örtüşmez.!

Allah basiret versin hepimize...
Bu Sayfayı Paylaş
Share |
meşedi enis
Ya ze'l-celali ve'l ikram Ya ze'n-ne'mai ve'l-cud Ya ze'l-menni ve't-tavl Harrim şeybeti alen-nar
Administrator
*

Üyeyi Alkışla 1481
Çevrimdışı Çevrimdışı

EL ECEL BEGİYYETULLAH

« Yanıtla #7 : 22 Mayıs 2009 19:10:38 »

SEKİZ İMAMIN HUZURUNA VARAN KADIN
Hübabet’ul- Valibiyye şöyle diyor:

Emir’ul-Müminin Ali (a.s)’ı şortet’ul-hamis’de gördüm. Elinde iki başlı bir kırbaç vardı. Onunla pulsuz balık, yılan balığı ve yenilmesi haram olan diğer balıklar satan kimseleri vuruyor ve şöyle buyuruyordu: “Ey Beniisrail ve Beni Mervan ordusunun mesh olanlarını satanlar!...”

Fırat b. Ahnef dedi ki: Ya Emir’el-Müminin! Beni Mervan ordusu kimlerdir?

İmam (a.s) buyurdu ki: “Sakallarını kesip bıyıklarını bırakan kimselerdir!”

Hübabe sözünün devamında şöyle diyor: Ben Hz. Ali (a.s)’dan daha güzel konuşan bir kimse görmedim. Sonra O’nun peşine takıldım. Nihayet Hazret, Kufe camisinin avlusunda oturdu. Huzuruna vararak: Ya Emir’el- Müminin! Allah sana rahmet etsin! İmametin nişanesi nedir?! diye sordum.

Hz. Ali (a.s) bir küçük taş göstererek: “Onu getir” diye buyurdu.

Ben gösterilen o küçük taşı İmam (a.s)’a verdim. İmam (a.s) kendi parmağıyla onu mühürleyerek şöyle buyurdu:

“Ey Hübabe! Kim imametlik iddiasında bulunur ve benim gibi parmağıyla bu taşı mühürlerse, bil ki o İmamdır ve ona itaat etmek ise farzdır. Yine İmam, istediği şeyin kendisine saklı kalmadığı bir kimsedir.”

Hübabe sözünün devamında diyor ki: Ben bu sözlerden sonra Emir’ul-Müminin Ali (a.s)’ın huzurundan ayrıldım. Bir müddet geçtikten sonra Hz. Ali (a.s) şahadete erişti.

İmam Hasan (a.s) babası Hz. Ali (a.s)’ın makamında oturduğunda yanına vardım. Halk toplanıp ondan sorular soruyorlardı. İmam (a.s) beni görünce: Ey Hübabet’ul- Valibiyye! diye buyurdu.

Ben de cevaben: Evet ey mevlam!” dedim.

İmam (a.s): “Yanında olan o şeyi getir!” dedi.

Ben o küçük taşı İmam Hasan (a.s)’a verdim. İmam (a.s) da, Emir’ul-Müminin Ali (a.s) gibi parmağıyla o taşı mühürledi.

İmam Hasan (a.s)’dan sonra, Medine’de Peygamber (s.a.a)’in mescidinde İmam Hüseyin (a.s)’ın huzuruna vardım. İmam Hüseyin (a.s) beni yanına çağırarak: “Hoş geldin” dedi ve şöyle buyurdu: “İmamet delilleri arasında, istediğin şey hakkında delil vardır. İmamet delilini mi istiyorsun?”

Ben cevabında: “Evet ey mevlam!” dedim.

İmam (a.s): “Yanında olan o şeyi getir!” diye buyurdu.

Ben o taşı İmam (a.s)’a verdim. O da benim için o taşı mühürledi.

İmam Hüseyin (a.s)’ın şahadetinden sonra İmam Zeyn’ul-Abidin (a.s)’ın yanına vardım. Öyle yaşlanmıştım ki, artık güçsüz bir duruma düşmüştüm. O zaman yüz on üç yaşında idim. İmam Zeyn’ul-Abidin (a.s)’ı rüku, secde ve ibadetle meşgul bir halde gördüm. Artık imamet nişanesini istemekten ümitsiz oldum. Bu sırada İmam (a.s) parmağıyla bana işaret etti; derken gençliğim geri döndü. İmam (a.s)’ın namazını bitirmesini bekledim. İmam (a.s) namazını bitirince: “Ey mevlam! Dünyadan ne kadar geçmiş ve ne kadar baki kalmıştır!” dedim.

İmam (a.s) cevaben şöyle buyurdu: “Geçmişe oranla evet ama geleceğe oranla hayır!” (Yani geçmişi belirlemek mümkündür ve ondan haberdarız ama geleceğin ne kadar kaldığını Allah’tan başka kimse bilemez!)

Sonra buyurdular ki: “ Yanında olan o şeyi getir!”

Ben o küçük taşı İmam Seccad (a.s)’a verdim. O da onu mühürledi.

Daha sonra İmam Bakır (a.s)’ın huzuruna vardım. O da o taşı mühürledi. Ondan sonra İmam Sadık (a.s)’ın huzuruna vardım. O da o taşı mühürledi. Ondan sonra İmam Kazım (a.s)’ın huzuruna vararak o taşı mühürlemesini istedim. O da o taşı benim için mühürledi. Daha sonra İmam Rıza (a.s)’ın huzuruna vardım. O da o küçük taşı benim için mühürledi.”

Hübabe ondan sonra, Abdullah b. Hemmam’ın nakline göre dokuz ay yaşadı.[15]
- Bihar, c. 25, s. 175. (Bazı nakillere göre Hübabe 235 yaşında dünyadan göçmüştür. Daha fazla yaşadığını söyleyenler de olmuştur. (Çev.)
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

..ey ahle aalam agham Eli mazloome... 
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır

Eskiden Adam Gibi Oturup Meze Yerdik... Etiketleri
Eskiden Adam Gibi Oturup Meze Yerdik...
Eskiden Adam Gibi Oturup Meze Yerdik... Resimleri
Eskiden Adam Gibi Oturup Meze Yerdik... Videoları
GoogleTagged

Gitmek istediğiniz yer:  
Konu Linki: