23 Mayıs 2012 04:55:40
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
GADİR HUM GÜNÜ HZ.ALİ ALLAH RESULUN’UN VASİSİ OLDUĞUNU KANITLAYAN MEŞHUR HADİS
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: GADİR HUM GÜNÜ HZ.ALİ ALLAH RESULUN’UN VASİSİ OLDUĞUNU KANITLAYAN MEŞHUR HADİS  (Okunma Sayısı 123 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İsmail Aras
Administrator
*

Üyeyi Alkışla 1954
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 29 Mayıs 2010 22:52:31 »

Hz.Ali (as) insanları Rahbe'de topladı ve şöyle dedi:" Allah aşkına söyleyin, Gadir Hum günü Allah Resulü'nün (saa) şöyle buyurduğunu herkes duymadı mı?"Benim müminlere kendi nefislerinden daha ileri olduğumu bilmiyor musunuz? ( Bunu dediğinde ayaktaydı, sonra Ali (as)'ın elini tutup şöyle dedi): "Ben kimin mevlası ( önderi, lideri, rehberi) isem, Ali (as) de onun mevlasıdır. Allahım !.. O'nu seveni sev; O'na düşman olana Sen de düşman ol!.."

Ebu Tufeyl der ki :" Çıktım, içimde bir şey (his) vardı. Zeyd bin Erkam'a rastladım, durumu ona bildirdik; şöyle dedi:" Hala şüphe mi ediyorsun? Ben onu bizzat Allah Rasulü (saa)'den duydum.."

Kitabü'l Hasais, Imam Nesai, Sayfa:77, Hadis:90

----------------

Not: Imam Nesai, Ehl-i Sünnet alimlerindendir. Kütüb-ü Sitteyi oluşturan altı kitaptan biri ona aittir.(Hicri 215-303 tarihleri arasında yaşamıştır.)
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

Seni ârife sordum; dedi: "İrfân Ali'dir"

Seni mümine sordum; dedi: "İmân Ali'dir"

Aklıma sordum seni; dedi: "Şaşkınım, şaşkın"

Aklı divâne eden, senin aşkındır, aşkın
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır

GADİR HUM GÜNÜ HZ.ALİ ALLAH RESULUN’UN VASİSİ OLDUĞUNU KANITLAYAN MEŞHUR HADİS Etiketleri
GADİR HUM GÜNÜ HZ.ALİ ALLAH RESULUN’UN VASİSİ OLDUĞUNU KANITLAYAN MEŞHUR HADİS Resimleri
GADİR HUM GÜNÜ HZ.ALİ ALLAH RESULUN’UN VASİSİ OLDUĞUNU KANITLAYAN MEŞHUR HADİS Videoları
Gitmek istediğiniz yer:  
Konu Linki:
BB Kodu :
HTML Kodu: