23 Mayıs 2012 18:28:22
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
HZ. FATIMA ANNE RAHMİNDE OLDUĞUNDA ANNESİYLE KONUŞUYORDU
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: HZ. FATIMA ANNE RAHMİNDE OLDUĞUNDA ANNESİYLE KONUŞUYORDU  (Okunma Sayısı 250 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İsmail Aras
Administrator
*

Üyeyi Alkışla 1954
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 26 Eylül 2008 20:24:45 »

HZ. FATIMA ANNE RAHMİNDE OLDUĞUNDA ANNESİYLE KONUŞUYORDU.DOĞUMU; HZ. HAVVA, ASİYE, GÜLSÜM VE MERYEM'İN YARDIMIYLA GERÇEKLEŞMİŞTİR VE DOĞDUĞUNDA YERE SECDE HALİNDE DÜŞMÜŞTÜR

Zehair-ül Ukbâ kitabının müellifi, Siret-ül Molla'dan naklen, Resulullah'ın (salla’llâhu aleyhi -ve alihi- ve sellem) şöyle buyurduğunu yazıyor:

Cebrail, bana cennetten bir elma getirdi; ben onu yedim ve Hatice'yle bir araya geldim. O, Fatıma'ya hamile kaldı. Hatice: “Benim kolay bir hamlim var. Sen benim yanımdan ayrıldığında (ve ben yalnız kaldığımda) karnımdaki çocuk benimle konuşuyor” diyordu. Hatice, doğum vakti geldi-ğinde Kureyş hanımlarına haber gönderdi. Ama onlar kabul etmeyerek: “Muhammed'in hanımı olduğun için senin yanına gelmeyiz.” dediler. Bu esnada aniden, güzellik ve nurları vasfedileme-yecek dört hanım Hatice'nin huzuruna geldi; on-lardan biri: “Ben senin annen Havva'yım”, diğeri “Ben Mezahim kızı Asiye'yim”, öbürü ise “Ben Musa'nın bacısı Gülsüm'üm,” dördüncüsü de: "Ben İmran'ın kızı ve İsa'nın annesi Meryem'im” dedi ve sözlerine şunu  eklediler: “Kadınların

yapması gereken işi üstlenmek ve sana yardım etmek için geldik.”

Hatice diyor ki: "Böylece Fatıma (selamullahi aleyha) dünyaya geldi ve secde halinde yere düştü; ama parmağını göğe doğru kaldırmıştı." 

KAYNAĞI
1- Zehâir-ül Ukbâ, s.44.
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

Seni ârife sordum; dedi: "İrfân Ali'dir"

Seni mümine sordum; dedi: "İmân Ali'dir"

Aklıma sordum seni; dedi: "Şaşkınım, şaşkın"

Aklı divâne eden, senin aşkındır, aşkın
HuseyninDivaneleri
Yönetici

Üyeyi Alkışla 92
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 04 Ocak 2010 21:18:25 »

Hatice diyor ki: "Böylece Fatıma (selamullahi aleyha) dünyaya geldi ve secde halinde yere düştü; ama parmağını göğe doğru kaldırmıştı."
Bu Sayfayı Paylaş
Share |
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır

HZ. FATIMA ANNE RAHMİNDE OLDUĞUNDA ANNESİYLE KONUŞUYORDU Etiketleri
HZ. FATIMA ANNE RAHMİNDE OLDUĞUNDA ANNESİYLE KONUŞUYORDU
HZ. FATIMA ANNE RAHMİNDE OLDUĞUNDA ANNESİYLE KONUŞUYORDU Resimleri
HZ. FATIMA ANNE RAHMİNDE OLDUĞUNDA ANNESİYLE KONUŞUYORDU Videoları
Gitmek istediğiniz yer:  
Konu Linki:
BB Kodu :
HTML Kodu: