ölüm meleği
Süper Moderator
Üyeyi Alkışla 8
|
 |
« : 11 Haziran 2009 20:26:28 » |
|
Hz. Yusuf küçük yaşından itibaren Allah'a gönülden bağlı, Allah'ın sınırlarını koruyan takva sahibi bir mümindir. Küçük yaşta kardeşlerinin kendisine bir tuzak kurmalarının neticesinde, babasından ve ailesinden ayrılmış, ve Mısırlı bir azizin yanında yetişmiştir.
Hz. Yusuf, dikkat çekecek kadar güzel bir insandır. Yanında kaldığı azizin eşi ise, Hz. Yusuf'a ilgi duymuş ve onunla gayri meşru bir ilişki içine girmek istemiştir. Ancak Yusuf Peygamber takvası ve Allah korkusu nedeniyle kadının bu isteğini reddetmiştir. Ne var ki, kadının kocası geldiğinde kadın Hz. Yusuf'a iftirada bulunmuş ve onun kendisinden murad almak istediğini söylemiştir. Kadının bu iftirası sonucu Hz. Yusuf zindana atılmıştır. Allah Kuran'da şöyle belirtmiştir:
Evinde kalmakta olduğu kadın, ondan murad almak istedi ve kapıları sımsıkı kapatarak: "İsteklerim senin içindir, gelsene" dedi. (Yusuf) Dedi ki: "Allah'a sığınırım. Çünkü O benim efendimdir, yerimi güzel tutmuştur. Gerçek şu ki, zalimler kurtuluşa ermez."
Andolsun kadın onu arzulamıştı, -eğer Rabbinin (zinayı yasaklayan) kesin kanıt (burhan)ını görmeseydi- o da (Yusuf da) onu arzulamıştı. Böylelikle Biz ondan kötülüğü ve fuhşu geri çevirmek için (ona delil gönderdik). Çünkü o, muhlis kullarımızdandı.
Kapıya doğru ikisi de koştular. Kadın onun gömleğini arkadan çekip yırttı. (Tam) Kapının yanında kadının efendisiyle karşılaştılar. Kadın dedi ki: "Ailene kötülük isteyenin, zindana atılmaktan veya acı bir azabtan başka cezası ne olabilir?"
(Yusuf) Dedi ki: "Onun kendisi benden murad almak istedi." Kadının yakınlarından bir şahid şahitlik etti: "Eğer onun gömleği ön taraftan yırtılmışsa bu durumda kadın doğruyu söylemiştir, kendisi ise yalan söyleyenlerdendir.
Yok eğer onun gömleği arkadan çekilip-yırtılmışsa, bu durumda kadın yalan söylemiştir ve kendisi doğruyu söyleyenlerdendir."
Onun gömleğinin arkadan çekilip-yırtıldığını gördüğü zaman (kocası): "Doğrusu, bu sizin düzeninizden (biri)dir. Gerçekten sizin düzeniniz büyüktür" dedi. (Yusuf Suresi, 23-28)
Kadının iftiracı olduğu eşi ve çevresindekiler tarafından bilinmesine rağmen, Hz. Yusuf zindana atılmıştır. İftiracı kadın, iftirada bulunduğunu şehirdeki kadınlara açıkça anlatmıştır. Onlar da bu iftiraya ortak olmuşlar ve Hz. Yusuf'u korumamışlardır. Allah bu durumu ayetlerde şöyle bildirir:
Şehirde (birtakım) kadınlar: "Aziz (Vezir)'in karısı kendi uşağının nefsinden murad almak istiyormuş. Öyle ki sevgi onun bağrına sinmiş. Biz doğrusu onu açıkça bir sapıklık içinde görüyoruz." dedi.
(Kadın) Onların düzenlerini işitince, onlara (bir davetçi) yolladı, oturup dayanacakları yerler hazırladı ve her birinin eline (önlerindeki meyveleri soymaları için) bıçak verdi. (Yusuf'a da:) "Çık, onlara (görün)" dedi. Böylece onlar onu (olağanüstü güzellikte) görünce (insanüstü bir varlıkmış gibi gözlerinde) büyüttüler, (şaşkınlıklarından) ellerini kestiler ve: "Allah'ı tenzih ederiz; bu bir beşer değildir. Bu, ancak üstün bir melektir" dediler.
Kadın dedi ki: "Beni kendisiyle kınadığınız işte budur. Andolsun onun nefsinden ben murad istedim, o ise (kendini) korudu. Ve andolsun, eğer o kendisine emrettiğimi yapmayacak olursa, mutlaka zindana atılacak ve elbette küçük düşürülenlerden olacak." (Yusuf Suresi, 30-32)
Cahiliye toplumlarında insanlar iftiralara, yalan ve dedikodulara, yalan olduğunu bildikleri halde, çıkarlarını zedelememek için ses çıkarmazlar. "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın' mantığı ile hareket edip, adaletten yana tavır koymazlar. Yukarıdaki ayetlerde de anlatılan olay, bunun açık bir örneğidir.
Ancak şu hiç unutulmamalıdır ki, Allah'ın yardımı her zaman doğruların ve dürüstlerin yanındadır. Hz. Yusuf kendisine atılan iftira sonucunda zindana atılmıştır ancak sonrasında, onun doğruluğu anlaşılmış ve Hz. Yusuf Mısır'da yönetici olarak Allah'ın nimetine kavuşmuştur.
|