23 Mayıs 2012 19:05:16
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
HZ.ALİ RESULULAHTAN SONRA ALLAH’IN EN ÇOK SEVDİĞİ KULUDUR
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: HZ.ALİ RESULULAHTAN SONRA ALLAH’IN EN ÇOK SEVDİĞİ KULUDUR  (Okunma Sayısı 144 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İsmail Aras
Administrator
*

Üyeyi Alkışla 1954
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 29 Mayıs 2010 22:51:02 »

“TAYR-İ MEŞVİY” (KIZARTILMIŞ TAVUK) HADİSİ GEREĞİNCE, HZ.ALİ RESULULAHTAN SONRA ALLAH’IN EN ÇOK SEVDİĞİ KULUDUR.

Bir gün kadının biri kızartılmış bir kuşu Resululah(s.a.a)’in yemesi için ona hediye etmişti.  Resululah(s.a.a) onu yemeden önce ellerini göğe kaldırıp şöyle dua etti:”Allah’ım! Sana ve bana en sevgili olan kulunu gönder de bu (kızartılmış) kuşu benimle beraber yesin.” Derken Hz.Ali gelip o kuşu Resullah(s.a.a) ile birlikte yediler.

Enes diyor ki:”Resul-ü Ekrem bu dua ile meşgulken Ali üç defa geldi. Her gelişinde özür getirerek onu geri yolladım. Üçüncü gelişinde ayağıyla kapıyı vurdu .Resullah (s.a.a);”O’nu içeri al.” diye buyurdular. Ali içeri girdiğinde; “Allah sana rahmet etsin,senin bana gelmene mani olan şey neydi?” diye sordular. Ali de ;üç defa kapıya kadar geldim,bu üçüncü gelişimdir.” diye arz etti.Resullah(s.a.a) bana dönerek; “Enes! Neden Ali’nin gelmesine mani oldun? Seni bu işe sürükleyen şey ne idi?” diye sordu. Ben de;”Ya Resullah! Doğrunu isterseniz, sizin duanızı duyduğumda benim kavminden birisini gelmesinin istedim” dedim.

NOT:Buhari,Müslim,Tirmizi,Nesai ve Secistani kendi muteber sahihlerinde,imam Ahmed bin Hanbel”Müsned”de,İbni Ebil-Hadidé Nehcul-Belağa’nın Şerhi”nde,İbni Sabbaği Maliki “Fusul’ul Mühime”nin 21.sayfasında ve Süleyman Belhi El-Hanefi”Yenabi’ul-Mevedde’nin 8.babını bu hadise ayırmış ve Ahmed bin Hanbel’den,Tirmizi’den, Muvaffak bin Ahmed’den,İbn-i Meğazili’den ve “Sünen-i Ebu Davud”dan,onlar da Peygamberin kölesi Sefine’den,Enes bin Malik’ten ve İbn-i Abbas’tan bu hadisi naklettikten sonra şöyle diyor:”Tayr hadisini 24 kişi Enes’ten nakletmiştir.”özellikle Maliki”Fusul’ul Muhimme” de şöyle diyor:”Enes bin Malik’in naklettiği Tayr hadisi,sahih ve sarih hadislerin içinde en sahih ve sağlam olan hadistir.”

“Enes diyor ki” ile başlayan hadis Malik’in “Fusul’ul Muhimme”sinde,”Tarih-i Hafız-ı Nişaburi”de,”Kifayet’ut-Talip”te, “Müsned-i Ahmet”den.
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

Seni ârife sordum; dedi: "İrfân Ali'dir"

Seni mümine sordum; dedi: "İmân Ali'dir"

Aklıma sordum seni; dedi: "Şaşkınım, şaşkın"

Aklı divâne eden, senin aşkındır, aşkın
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır

HZ.ALİ RESULULAHTAN SONRA ALLAH’IN EN ÇOK SEVDİĞİ KULUDUR Etiketleri
HZ.ALİ RESULULAHTAN SONRA ALLAH’IN EN ÇOK SEVDİĞİ KULUDUR
HZ.ALİ RESULULAHTAN SONRA ALLAH’IN EN ÇOK SEVDİĞİ KULUDUR Resimleri
HZ.ALİ RESULULAHTAN SONRA ALLAH’IN EN ÇOK SEVDİĞİ KULUDUR Videoları