10 Şubat 2012 16:25:35
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
IĞDIR İLAHİYAT FAKÜLTESİNE TEPKİLERİMİZ DİNMEMİŞTİR.
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: IĞDIR İLAHİYAT FAKÜLTESİNE TEPKİLERİMİZ DİNMEMİŞTİR.  (Okunma Sayısı 1044 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Menem Huseyn'in Divanesi
Administrator
*

Üyeyi Alkışla 1204
Çevrimdışı Çevrimdışı

Allahumme Eccilli Veliyyikel Ferec

Site
« : 19 Ekim 2008 19:45:04 »

Çok sakin bir kafayla ve moralini düzeltecek bir haberin özlemiyle alışkanlığımız olduğu üzere her gün ülke ve dünya gündemini izler iyi haberlere sevinirken nahoş (hoşsuzluk) ve iç burkan olaylarada kayıtsız kalmadığımız gibi aksine üzülenler üzülürler.Nerede bir yara kanıyorsa onu kendi acısı bilir elinden hiç birşey gelmesede en azından duasını esirgemez.Biz de böyle bir ortamda gözlerimizi açmıştık bu dünyaya.Çocukluk alemimizin düşleriyle düşe kalka avunurken, kendimizi olgunluk çağında bulduk ve karşımıza dikilen tatsız sahnelerin kabusları üzerimize çullanırken keşke bu çocukluğumuzu bize geri verselerde, sorumluluklardan arınmış dertsiz gamsız bir hayat sürsek, o hülyalara dalsak, dalsak da sorumsuzluğun tadını doyasıya çıkarsak, diyesi geliyor insanın içinden bazen.

Biz insanların kafa yapılarının radikalleşmesinden değil demokratikleşmesinden medet umuyoruz.Zira ilahi nizam da genel hatlarıyla aynı temayı işlemiştir.(La ikrahe fiddin)Dinde, inançta ve inisiyatif almada asla zorlama yoktur.Her seferinde değişik bir silüetle karşımıza asılan afişleri analiz ettiğimizde göreceğiz ki, esasen hepsi aynı senaristin beyaz perdeye uyarladığı senaryonun değişik versiyonlarıdır.Her gün bir renkte, hergün bir kılıkta ve başka atmosferde.Hani adamın birisine misafir gelir.Ev sahibi elinde olan imkanıyla konuğuna köfte pişirir.Misafirde ben köfte yemem der.Uyanık ev sahibi köfteyi parçalar harcını dolmalık biber,kabak,patlıcan ve domatesin içine koyar, biraz pişirir akşama tekrardan konuğuna ikram eder.Misafir ise yine efendim ben dolmada yemem diye tutturur.Öğlen köfte iken yemeyen misafir akşama aynı malzemeyi dolmaya çevrilmiş haliyle de yemez.Uynaık ev sahibi ise bu kez içinden ;Ulan seni gidi haylaz misafir bekle de gör! Ben bunu sana yedirmesini bilirim diye içinden planın üçüncü aşamasına geçer ve dolamnın kabuklarını temizler içindeki harcı bir güzel tane tane ayrıştırır ve sabaha aynı köfte ve dolma olarak konuğuna yediremediği malzemeyi sabah çorbası olarak hazırlar ve misafiri aldatarak yedirir.Sözüm ona bu uyanıklık provaları nedense bizim üzerimizden hiç eksik olmuyor.Geçenlerde Hükümetimiz nerdeyse en sonlara kalmış dokuz ile yeni üniversiteler kurulacağını karara bağlamış haberini duyduğumuzda Iğdırlılar olarak şüphesiz bizlerde çok sevinmiştik ki,hala da sevinçliyiz.

« Son Düzenleme: 02 Kasım 2008 11:58:37 Gönderen: Meshedi Hâdi » Kayıtlı
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

MENEM HUSEYN'İN DİVANESİ
MENEM O ŞEMİN PERVANESİ
İLAHİ AŞKIMIN KABESİ
huseyni_sevda
Huseyn Divanesi

Üyeyi Alkışla 795
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 20 Ekim 2008 05:40:04 »

slm.hos bir yazi.Allah razi olsun.Verdiginiz örnekte cok etkileyici.Ama Igdir´a Ilahiyat fakültesimi kuruluyor!!!Demekki ayni malzemeden degisik yemekler yapip bunu sunmak o kadarda zor degilmis!!! Yazinizin devamini bekliyorum...
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

AYIM OL,GÜNEŞİM OL YA ALİ...
İsmail Aras
Administrator
*

Üyeyi Alkışla 1950
Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #2 : 20 Ekim 2008 19:32:17 »

Güzel bir konuya deyinmişsin meşedi.Biz halk olarak uyumaya devam edelim uyuya uyuya çocuklarımızın geleceyine perde çekeceyimizi bilmeden.Rabbim bizleri bu uykudan uyandırsın.yazının devamınıda merakla bekliyoruz.Allah razı olsun senden böyle güzel bir anlatimla bizi bilgilendirdiyin için.
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

Seni ârife sordum; dedi: "İrfân Ali'dir"

Seni mümine sordum; dedi: "İmân Ali'dir"

Aklıma sordum seni; dedi: "Şaşkınım, şaşkın"

Aklı divâne eden, senin aşkındır, aşkın
ALEMDAR ABBAS
Tam Üye
**

Üyeyi Alkışla 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 20 Ekim 2008 19:52:50 »

Güzel bir konuya deyinmişsin meşedi.Biz halk olarak uyumaya devam edelim uyuya uyuya çocuklarımızın geleceyine perde çekeceyimizi bilmeden.Rabbim bizleri bu uykudan uyandırsın.yazının devamınıda merakla bekliyoruz.Allah razı olsun senden böyle güzel bir anlatimla bizi bilgilendirdiyin için.

SİZE KATILIYORUM.
Bu Sayfayı Paylaş
Share |
Cafer Sadık
Tam Üye
**

Üyeyi Alkışla 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 20 Ekim 2008 20:56:18 »

SİZE KATILIYORUM.

alıntı bölümü calimir düzeltirseniz ey olar.
Bu Sayfayı Paylaş
Share |
masume
Huseyn Divanesi

Üyeyi Alkışla 263
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 21 Ekim 2008 10:54:14 »

slm.hos bir yazi.Allah razi olsun.Verdiginiz örnekte cok etkileyici.Ama Igdir´a Ilahiyat fakültesimi kuruluyor!!!Demekki ayni malzemeden degisik yemekler yapip bunu sunmak o kadarda zor degilmis!!! Yazinizin devamini bekliyorum...

bende bekliyorum.
Bu Sayfayı Paylaş
Share |
MUHAMMEDİN ORDUSU
Huseyn Divanesi

Üyeyi Alkışla 125
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 21 Ekim 2008 16:14:15 »

bende bekliyorum.
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

“Kıyamet önü sıra karanlık geceler gibi fitneler vardır.”
alihaydar
Tecrübeli

Üyeyi Alkışla 17
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 21 Ekim 2008 20:39:58 »

Bu Sayfayı Paylaş
Share |
BEHİŞTİ
Tecrübeli

Üyeyi Alkışla 27
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 22 Ekim 2008 20:34:13 »

Bu Sayfayı Paylaş
Share |
MUHAMMED-ALİ
Uzman Üye

Üyeyi Alkışla 18
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 24 Ekim 2008 16:24:26 »

çok güzel yazmişsin kardeş.ellerine sağlık,bizimkiler liderlik kavgasına tutuşup dursunlar.Allah ıslah elesin deyim genede.Allah sendende razı olsun
Bu Sayfayı Paylaş
Share |
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır

IĞDIR İLAHİYAT FAKÜLTESİNE TEPKİLERİMİZ DİNMEMİŞTİR. Etiketleri
IĞDIR İLAHİYAT FAKÜLTESİNE TEPKİLERİMİZ DİNMEMİŞTİR.
IĞDIR İLAHİYAT FAKÜLTESİNE TEPKİLERİMİZ DİNMEMİŞTİR. Resimleri
IĞDIR İLAHİYAT FAKÜLTESİNE TEPKİLERİMİZ DİNMEMİŞTİR. Videoları
GoogleTagged

Gitmek istediğiniz yer:  
Konu Linki:
BB Kodu :
HTML Kodu: