24 Mayıs 2012 06:05:50
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Kur’ân’ın Azameti, Fazileti ve Önemi
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kur’ân’ın Azameti, Fazileti ve Önemi  (Okunma Sayısı 126 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
HuseyninDivaneleri
Yönetici

Üyeyi Alkışla 92
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 24 Mayıs 2010 21:03:57 »

Kur’ân’ın Azameti, Fazileti ve Önemi

1- Hz. Resul-i Ekrem (s.a.a): “Kur’ân’ın diğer sözlere olan üstünlüğü, Allah’ın yaratıklarına olan üstünlüğü gibidir.”
  2- Hz. Resul-i Ekrem (s.a.a):
“Kur’ân,Allah’tan sonra her şeyin üstünüdür. O halde kim  Kur’ân’a saygıgösterirse, Allah’a saygı göstermiş olur ve kim Kur’ân’a saygısızlıkederse, Allah’ın hürmetini  küçümsemiş ve saygısızlık yapmıştır.”

3- Hz. Resul-i Ekrem (s.a.a): “Ey Müslümanlar ben sizin aranızda ikiağır ve değerli emanet bırakıyorum ki eğer onlara sarılırsanız hiçbirzaman sapıklığa düşmezsiniz. Onlardan bir diğerinden daha büyük olanAllah’ın kitabı Kur’ân’dır ki gökten yere uzanan bir ip misali gibidir.Diğeri ise  benim itretim olan Ehlibeyt’imdir. Bu ikisi Kevser havuzubaşında bana varıncaya kadar hiçbir zaman bir birlerinden ayrılmazlar.Bakın benden sonra bu emanetlere nasıl davranacaksınız?!”
  4- İmam Zeyn-ül Abidin (a.s):
“Eğerdoğu ile batı arasında (bütün dünyada) bulunan herkes ölürse, Kur’ânbenimle olduğu müddetçe hiçbir zaman korkmam ve dehşete kapılmam.

Kur’ân’ın Hedefleri ve İnsanın hayatındaki Rolü:
 5- Hz. Emir-ül Mu’minin Ali (a.s): “Şunu bilin ki bu Kur’ân, aldatmayanbir nasihatçi, saptırmayan bir hidayetçi ve yalan söylemeyen birkonuşmacıdır; bu  Kur’ân’la oturan bir kimse mutlaka ya bir artışlakalkar veya bir eksikle; evet hidayeti artar, körlük ve cahilliğindeneksilir.”

6- Hz. Emir-ül Mu’minin Ali (a.s): “Allah Tebareke ve Teala’nınkitabını öğrenin; zira o, en güzel söz ve en açık öğüttür. Onda derinbilgi elde etmeye çalışın; zira Kur’ân kalplerin baharıdır. Onun nurundan şifa arayın; zira o, göğüslerdeki manevi hastalıklarınşifasıdır. Onu en güzel şekilde okumaya çalışın zira Kur’ân’dakiöyküler, öykülerin en güzelidir.”
  7- Hz. Fatımat-üz Zehra (a.s):
“EyAllah’ın kulları, Kur’ân sizin aranızda bir ilahi rehberdir .OAllah’tan size gelen bir ahittir ve aranızda bıraktığı son hüccettir.Allah’ın doğru söyleyen  ve konuşan kitabıdır. Kur’ân’ın nuruaydınlatıcı ışığı parlaktır, delilleri aşikar sırları açıktır.”

8- Hz. Emir-ü l Mu’minin Ali (a.s): “Kur’ân’dan ayrılmayın, onu kendinize imam ve önder seçin.”
Kur’ân, Bütün İnsanların Ve Zamanların Kitabıdır:
 9- İmam Rıza (a.s): “Kur’ân-ı Kerim Allah’ın sağlam ipi, muhkem kulpuve cennete götüren, ateşten kurtaran en güzel yoludur. Zaman onuyıpratmaz. Ağızlarda dolaşmak bayağılaştırmaz onu; çünkü o belli birsüre için gönderilmemiştir. O, açık delilleri gösteren ve her insanahüccet olan bir kitaptır. Hiçbir taraftan batıl ona giremez; çünküHamid ve Hekim olan Allah tarafından indirilmiş bir kitaptır.”
  10- İmam Muhammed Bakır (a.s):
“ŞüphesizAllah ümmetin kıyamet gününe kadar muhtaç olduğu her şeyi kitabı Kur‘an ‘da beyan etmiş ve resulüne açıklamıştır; ve her şeye beli birsınır ve onu açıklayan bir delil göstermiştir.”

1- Bihar-ül Envar, c.92 s.19
2- Bihar-ül Envar, c.92, s.19
3- Sahih-i Tirmizi, c.5, s.329
4- Bihar-ül Envar, c.46, s.10
5- Nehc-ül Belağa, Hutbe: 176
6- Bihar-ül Envar, c.77, s.290
7- A’yan-üş Şia, c.1, s.316
8- Kenz-ül Ummâl, Hadis: 4029
9- Bihar-ül Envar, c.92, s.4
10- Bihar-ül Enver, c.92, s.14
Bu Sayfayı Paylaş
Share |