24 Mayıs 2012 12:04:55
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
MÜMİNLER FARKLI DERECELERE SAHİP OLUP İMANLARINA GÖRE BİRBİRLERİNDEN ÜST
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MÜMİNLER FARKLI DERECELERE SAHİP OLUP İMANLARINA GÖRE BİRBİRLERİNDEN ÜST  (Okunma Sayısı 358 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İsmail Aras
Administrator
*

Üyeyi Alkışla 1954
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 21 Kasım 2008 20:39:29 »

MÜMİNLER FARKLI DERECELERE SAHİP OLUP İMANLARINA GÖRE BİRBİRLERİNDEN ÜSTÜNDÜRLER

İman sahiplerinin dereceleri farklıdır. Herkesin imanının bir derecesi vardır. Mikdad (r.a), imanın sekizinci derecesindeydi. Ebuzer (r.a), imanın dokuzuncu derecesindeydi ve Selman (r.a), ise imanın onuncu derecesindeydi ve onun üstünde ise bir şey yoktur.

Usul-u Kâfi, Abdulaziz Karatisi'den naklen der ki: İmam Sadık (a.s), bana şöyle buyurdu: Ey Abdulaziz, iman on derecedir. On basamaklı bir merdiven gibi ondan, basamak basamak yukarı çıkmak gerekir. O halde ikinci derecede olan, birinci derecede olana "Senin hiç imanın yok" dememelidir. Onuncu dereceye kadar böyledir. O halde senden aşağı derecede olanı aşağı düşürme. Aksi durumda senden yukarı derecede olan da seni düşürür. İman açısından senden aşağı derecede olan birini görürsen, şefkatle elini tutarak yukarı çıkar ve onun omuzlarına gücünden fazla yük yükleme; çünkü aksi durumda yükün ağırlığından dolayı kemikleri kırılır. Bir mümini kıran kimse ise onun kırığını onarmak zorundadır.

Allah Teala'nın salat ve selamı Hz. Muhammed'e ve onun tertemiz evlatlarına olsun. Doğrusu Allah'ın kaza ve kaderi bu bölümün tamamlanmasına engel oldu. Kudret ve ilim sahibi Allah Teala'dan, bu bölümü tamamlaması için, birini benim yerime tayin etmesini niyaz ederim. Ben, O'nun rahmetinden ümidimi kesmiş değilim. Çünkü; alçak kimselerden başkası, O'nun rahmetinden ümit kesmez.
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

Seni ârife sordum; dedi: "İrfân Ali'dir"

Seni mümine sordum; dedi: "İmân Ali'dir"

Aklıma sordum seni; dedi: "Şaşkınım, şaşkın"

Aklı divâne eden, senin aşkındır, aşkın
kerbelayi
Huseyn Divanesi

Üyeyi Alkışla 21
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 24 Kasım 2008 00:07:02 »

Allah razı olsun
Bu Sayfayı Paylaş
Share |
bedircan
Uzman Üye

Üyeyi Alkışla 14
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 24 Kasım 2008 09:44:30 »

ALLAH razı olsun
Bu Sayfayı Paylaş
Share |
ALEMDAR ABBAS
Tam Üye
**

Üyeyi Alkışla 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 30 Kasım 2008 11:16:00 »

ALLAH razı olsun
Bu Sayfayı Paylaş
Share |
huseyni_sevda
Huseyn Divanesi

Üyeyi Alkışla 795
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 03 Aralık 2008 08:30:41 »

O'nun rahmetinden ümidimi kesmiş değilim. Çünkü; alçak kimselerden başkası, O'nun rahmetinden ümit kesmez.
ALLAH RAZI OLSUN
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

AYIM OL,GÜNEŞİM OL YA ALİ...
Allahın Aslanı Ali
Süper Moderator
*

Üyeyi Alkışla 34
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 30 Kasım 2009 09:39:59 »

Allah sevabına yazsın
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

talip76
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır

MÜMİNLER FARKLI DERECELERE SAHİP OLUP İMANLARINA GÖRE BİRBİRLERİNDEN ÜST Etiketleri
MÜMİNLER FARKLI DERECELERE SAHİP OLUP İMANLARINA GÖRE BİRBİRLERİNDEN ÜST
MÜMİNLER FARKLI DERECELERE SAHİP OLUP İMANLARINA GÖRE BİRBİRLERİNDEN ÜST Resimleri
MÜMİNLER FARKLI DERECELERE SAHİP OLUP İMANLARINA GÖRE BİRBİRLERİNDEN ÜST Videoları
Gitmek istediğiniz yer:  
Konu Linki:
BB Kodu :
HTML Kodu: