10 Eylül 2010 05:07:10
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
ÖLÜMDEN SONRAKİ ALEM-3
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ÖLÜMDEN SONRAKİ ALEM-3  (Okunma Sayısı 362 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Menem Huseyn'in Divanesi
Administrator
*

Üyeyi Alkışla 1204
Çevrimdışı Çevrimdışı

Allahumme Eccilli Veliyyikel Ferec

Site
« : 12 Kasım 2008 12:02:19 »

MEZARIN İŞKENCESİ
İnsanın berzahta karşılaştıkları, dünyada yaptıklarından irtibatsız değildir iman edip inançları doğrultusunda ölen kişiler için berzah cennetten bir numune olarak önüne çıkacaktır ve kendi iyiliklerini açık ve net olarak gözlerinin karşısında görecekler.
İmam hasan askeri a s buyuruyor: mümin bir insan öldüğü zaman biri diğerlerinden daha güzel yüzlü ve güzel kokulu olmak üzere altı güzel yüz onunla beraber mezara koşarlar onlardan biri sağda biri solda biri baş ucunda biri ayak ucunda biri arkada diğeri ise önünde durmaktalar onlardan en güzeli olan sorar sizler kimlersiniz ? sağda duran cevap vererek der ben namazım soldaki der ben zekatım karşısındaki der ben orucum arkasındaki der ben hac ve umreyim ayak ucundaki der ben kardeşlerine yapılan iyiliklerim o zaman onlar birlikte sorarlar ey güzel yüzlü sen kimsin ki her kesten daha iyisin? Derki ben vilayet ve ali muhammendin dostuyum. Ama o kimseler ki dünyalarını küfürden, pislikten ve kötülükten harap etmişler mezara gittikleri zaman onu çok karanlık bulup işkence meleklerini azap edinmeleri için müşahede edecekler. İslamın yüce peygamberi ensardan birinin cenaze töreninde bulundular defin ettikten sonra onun mezarına oturarak kafasını yere dikti üç kere buyurdu Allahım mezar azabından sana sığınıyorum mezarın sorgu , sual ve azabını başımızda olan gözle görmek gerekmez peygamberler, imamlar ve doğru ameli olan insanların haber vermesi yeterlidir.
Merhum molla Muhsin feyzi kaşani buyuruyor: bu göz melekler aleminde olan bir çok şeyi görmekten acizdir. Böylece berzah ve ahirette olan şeyler ise melekler alemine ait olan şeylerden ibarettir. Nasıl ki bu olay peygamber efendimizin zamanındada gerçekleşmiştir. O zaman Cebrail meleğin peygamber efendimize geldiğine ashabı inanıyordu o haldeki Cebrail i görmekten aciz idiler.
Mezar azabı da aynen melekler alemine has olan olaydır. Onu hissetmek için, başka bir hisse ihtiyaç vardır. O his ancak peygamberler ve Allah’ın evliyalarında bulunur.
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

MENEM HUSEYN'İN DİVANESİ
MENEM O ŞEMİN PERVANESİ
İLAHİ AŞKIMIN KABESİ
HUSEYNİ SEVDA!..
Administrator
*

Üyeyi Alkışla 1706
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 12 Kasım 2008 15:43:06 »

Allah sevabına yazsın.
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

HÜSEYNİ SEVDA!..
Ateşlere atılırken, İbrahim gibi “Hasbunallahu we ni’mel wekil” zikriyle, Allah’tan başka kimseden yardım istememenin adıdır,
Hüseyni Sevda.
Karanlık denizlerde Hut’un karnında, Yunus gibi sadece Allah’a el açmanın halidir,
Hüseyni Sevda.
Nefsine aldanıp ilah olduğunu savunan Firavun ve ordusunu, denize batıran Musa’nın elindeki asa’dır,
Hüseyni Sevda.
Peygamberlerin hatemi, kainatın efendisi,Allah ’ın habibi
Hz. Muhammed (s.a.v)’ın “Ümmeti! Ümmeti” derken, Mübarek gözlerinden dökülen gözyaşlarından bir damladır,
Hüseyni Sevda.
Kerbela çölünde yalnız… Kerbela çölünde yardımsız…
Kerbela çölünde bikes bırakılan İmam Hüseyin’in; “Heyhat mine zillet!.. İslam için öleceksem, ey kılıçlar alın canımı! feryadıdır.
Dünya hayatına önem vermeyip, kendini kardeşlerine feda etmenin…
İzzet ve şeref ile şehadete kucak açıp,
''Kulli yevmin Aşura kulli erzin kerbela'' diyebilmenin adıdır
İsmail Aras
Administrator
*

Üyeyi Alkışla 1950
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 27 Kasım 2008 20:20:13 »

Allah sevabına yazsın.
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

Seni ârife sordum; dedi: "İrfân Ali'dir"