|
MUHAMMEDİN ORDUSU
|
 |
« : 06 Ağustos 2008 06:30:41 » |
|
RESULULLAH'IN (S.A.V) CENAZE İŞLERİNİ ÜStLENEN İMÂM ALİ (A.S) İDİ
Yezid b, Bilâl'den nakledilmiştir; dedi ki Ali'den (a.s) şöyle duydum:
"Resulullah (s.a.a), benden başka kimsenin ona gusül vermemesini vasiyet etti. Benim avretimi kim görürse, gözleri kör olur."
Hz. Ali şöyle devam etti: "Abbâs ve Üsâme perde arkasından bana su veriyorlardı. Ben Resulullah'ın hangi uzvuna elimi uzatsan, sanki otuz kişi de benimle birlikte onu çeviriyordu; bu durum gusül bitinceye kadar devam etti!"[591]
Resulullah (s.a.a): "Ya Ali, sen benim bedenime gusül verirsin; borcumu eda edersin; beni mezarımda defnedersin; zimmetimde olan şeyleri yerine ulaştırırsın; sen dünyada da ahirette de benim sancaktarımsın."[592]
Hz. İmâm Hüseyin (a.s), babasından şöyle nakletmiştir:
"Peygamber (s.a.a), Hz. Ali'ye (a.s), kendisine gusül verme işlemini üstlenmesini vasiyet etti. Hz. Ali (a.s), 'Ya Resulallah, buna dayanamayacağımdan korkuyorum' dediğinde şöyle buyurdu: 'Bu işte sana yardım edilecektir!' Hz. Ali şöyle devam etmiştir: 'Allah'a yemin olsun ki, Resulul-lah'ın (s.a.a) hangi uzvunu çevirmek istediysem, benim için çevrildi!"[593]
Resulullah (s.a.a): "Benim bedenimi çıplak olarak kimsenin görmesi caiz değildir; Ali hariç."[594]
[591]- İhkâkü'l-Hak, c.7, s.30.
[592]- İhkâkü'l-Hak, c.15, s.551.
[593]- Fezâilü'l-Hamse, c.3, s.38.
[594]- İhkâkü'l-Hak, c.7, s.33.
|