24 Mayıs 2012 23:24:11
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
İmam'ın Güzel Ahlakı
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: İmam'ın Güzel Ahlakı  (Okunma Sayısı 3494 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
REHBER
Huseyn Divanesi

Üyeyi Alkışla 310
Çevrimdışı Çevrimdışı

ELİ DAREM ÇİGEM DAREM

« : 26 Şubat 2009 18:35:21 »

İmam'ın Güzel Ahlakı

Şeyh Müfid ve diğerleri şöyle naklederler: “Medine’de ikinci halifenin soyundan olan birisi sürekli İmam Musa Kâzım’a (a.s) eziyet ediyor ve kötü sözler söylüyordu. İmamı gördüğünde Hz. Ali hakkında yakışıksız sözler sarf ediyordu. İmamın dostları onu öldürmek için izin istediler, İmam onları engelledi ve, “O adam şu anda nerededir” diye sordu. Adamın Medine etrafında ziraatla uğraştığını söylediler.
    İmam (a.s) bineğine binip onu görmeye gitti. İmam bineğiyle onun tarlasına girdi. Adam İmama tarlaya girmemesini ve ekinine zarar vermemesini söyledi. İmam (a.s) o şekilde yanına vardı ve oturdu, gülümseyerek tatlı sohbete koyuldu, tarlasına ne kadar masraf ettiğini sordu. Adam, “yüz dinar” harcadığını söyleyince, “ne kadar kâr umduğunu” sordu. Adam gaybı bilmediğini, ama yaklaşık iki yüz dinar kazanmayı umduğunu söyledi.
İmam (a.s) ona üç yüz dinar verdi ve “Bunu al, ektiklerin de sana kalsın, Allah ümit ettiğin rızkı sana verecektir.” dedi.
    Adam kalkıp İmamın alnından öptü ve onu affetmesini istedi. İmam (a.s) gülümseyerek ondan ayrıldı. O günden itibaren o adam İmamı Mescitte gördüğünde, “Allah, risaletini nereye koyacağını daha iyi bilmektedir.” ayetini okurdu.
   Adamın arkadaşları; “Ne oldu sana? Önceleri farklı şeyler söylüyordun?” dediklerinde adam şöyle dedi: “Sözlerimi duydunuz; şimdi de duyunuz.” dedi. Daha sonra İmam hakkında dua etmeye başladı. Arkadaşları ona düşmanca tavır almaya başladılar, o da onlara karşı aynı tavrı takındı.
   Daha sonra İmam (a.s) ashabına; “Benim yaptığım mı iyidir; yoksa sizin yapmak istediğiniz mi? Ben az parayla onu ıslâh ettim ve şerrini def ettim.” Bihar’ul-Envar, c.45, s.102, h: 7
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

ALEM GÜLİSTANDIR,ALİ GÜLÜDÜR
ALİSİZ YAŞAYAN ALEM ÖLÜDÜR,
AŞIK GÖNLÜMÜZE CANAN ALİDİR
RUHUMUZDAN KOPAN TUFAN ALİDİR.
kerbela şahidi
Yönetici

Üyeyi Alkışla 1129
Çevrimdışı Çevrimdışı

SELAM OLSUN SANA YA HÜSEYİN

« Yanıtla #1 : 05 Nisan 2009 02:33:32 »

Allah razı olsun.
Bu Sayfayı Paylaş
Share |
İsmail Aras
Administrator
*

Üyeyi Alkışla 1954
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 07 Ocak 2010 22:56:56 »

Allah razı olsun.
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

Seni ârife sordum; dedi: "İrfân Ali'dir"

Seni mümine sordum; dedi: "İmân Ali'dir"

Aklıma sordum seni; dedi: "Şaşkınım, şaşkın"

Aklı divâne eden, senin aşkındır, aşkın
HUSEYNİ SEVDA!..
Administrator
*

Üyeyi Alkışla 1706
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 08 Ocak 2010 14:10:56 »

Allah razı olsun.
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

HÜSEYNİ SEVDA!..
Ateşlere atılırken, İbrahim gibi “Hasbunallahu we ni’mel wekil” zikriyle, Allah’tan başka kimseden yardım istememenin adıdır,
Hüseyni Sevda.
Karanlık denizlerde Hut’un karnında, Yunus gibi sadece Allah’a el açmanın halidir,
Hüseyni Sevda.
Nefsine aldanıp ilah olduğunu savunan Firavun ve ordusunu, denize batıran Musa’nın elindeki asa’dır,
Hüseyni Sevda.
Peygamberlerin hatemi, kainatın efendisi,Allah ’ın habibi
Hz. Muhammed (s.a.v)’ın “Ümmeti! Ümmeti” derken, Mübarek gözlerinden dökülen gözyaşlarından bir damladır,
Hüseyni Sevda.
Kerbela çölünde yalnız… Kerbela çölünde yardımsız…
Kerbela çölünde bikes bırakılan İmam Hüseyin’in; “Heyhat mine zillet!.. İslam için öleceksem, ey kılıçlar alın canımı! feryadıdır.
Dünya hayatına önem vermeyip, kendini kardeşlerine feda etmenin…
İzzet ve şeref ile şehadete kucak açıp,
''Kulli yevmin Aşura kulli erzin kerbela'' diyebilmenin adıdır
YESRİB
Yönetici

Üyeyi Alkışla 225
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 09 Ocak 2010 20:55:12 »

allah razı olsun
Bu Sayfayı Paylaş
Share |
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır