10 Şubat 2012 15:27:49
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
KÖRLEŞEN KALBİME BİR IŞIKTI BU
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: KÖRLEŞEN KALBİME BİR IŞIKTI BU  (Okunma Sayısı 3084 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
UKAB
Bölüm Moderatorü

Üyeyi Alkışla 1522
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« : 05 Mart 2009 13:24:28 »

Geçen gün durakta durmuş minibüs bekliyordum. Beklerken çevreme de şöyle bir göz gezdiriyordum.O an gözüm küçük bir çocuğa takıldı. Sebze pazarının yanında yere dökülmüş çöpleri karıştırıyordu. Yete atılan bu çöpler; manavların tezgahtaki sebze ve meyvelerin içinden kokuşmuş, küflenmiş olanları seçip attıkları çöplerdi.
Kokuşmuş portakal, marul ....

Gözümü alamamıştım o çocuktan. Üstünü başını inceledim. Başında eskimiş beresi, yırtık pantolonu, giyilmekten perişan olmuş kirli montu, ayağına büyük gelen ancak sürüyerek yürüyebildiği ayakkabıları... Ne kadar da perişan haldeydi. Kolunun altında bir boya kutusu ve bir teneke vardı. Yüzüne ve ellerine ayakkabı boyası bulaşmıştı.

Ben onu izlerken o benden habersiz yerdeki çöpleri karıştırmağa devam ediyordu. Baktı ki dişe değer bir şey yok ayakkabılarını sürüye sürüye yolda ilerlemeğe devam başladı.
O an içimde bir acı hissettim. Kalbimi sanki bir matkap gibi delen bir sızı... Aman ya Rabbim. Neydi bu böyle?? Tam bir insanlık ayıbı... Bizim ayıbımızdı bu Allah 'ım.

Gidip çocuğ kolundan tutup, gözlerindeki pırıktıyı görmek istedim. Elinden tutup eve götürüp; güzel bir yemek yedirmek , üstüne başına doğru düzgün kıyafetler almak istedim. Belki içimdeki acıyı böyle dindirebilirdim.

Sonra kendimi düşündüm. Ne kada naşükür olduğumu düşündüm. Bu düşünceler acıma acı kattı. Benim her akşam eve gidip sofradaki yemeği beğenmeyişim, az olanla yetinmeyişim ve görüp bu görüntü beni ziyadesiyle üzmüştü.Çocuk yolun sonunda  gözden kaybolmuştu. Ben ise arkasından bakakalmıştım.

Olduğum yerde diz çökmek istedim. " Allah' ım özür dilerim" diye Rabbime yalvarmak istedim. "Bağışla  Allah'ım . Bu naşükürlüğümü cahilliğime ver" diye haykırmak istedim.
Bedenimin ruhuma dar gelmeğe başladığını hissediyordum. " Ne yapabilirdim " onu düşünüyordum. Yanımda para olsaydı gidip hepsini o çocuğun minik avuçlarına koyacaktım. Ama yoktu ki. Bir kaç saatlik açlığıma tahammül edememiş paramı harcamıştım. Ben bir kaç saatlik açlığıma sabredemezken kim bilir belki bu çocuk uzun zamandan beri yemek yemiyordu.

Ben çocukluğumu ayakkabı boyuyarak, bir portakala muhtaç bir şekilde değil çeşitli şımarıklıklar yaparak geçirmiştim. Herkesin imreneceği bir çocukluk hayatım olmuştu. Ama bu çocuğu görünce ben kendi çocukluğumdan yaptığım mızmızlıklardan utandım.

Acaba bu çocuk annesine -tabi annesi varsa- mızmızlanmış mıydı? "Neden evde güzel yemek yok" diye  sofraya küsmüş müydü ?
Bu görüntüyle karşılaştığım için hem mutlu oldum hem de üzüldüm. Mutlu oldum çünkü ; Allah beni bu yolsa ıslah etti. Her şete şükretmesini öğrendim. Üzüldüm çünkü ; çok hata yapmıştım.

Allah'ım bize verdiğin her bir zerre içi sana binlerce, milyonlarca kez şükürler olsun.

KÜBRA AYDIN
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

meşedi enis
Ya ze'l-celali ve'l ikram Ya ze'n-ne'mai ve'l-cud Ya ze'l-menni ve't-tavl Harrim şeybeti alen-nar
Administrator
*

Üyeyi Alkışla 1481
Çevrimdışı Çevrimdışı

EL ECEL BEGİYYETULLAH

« Yanıtla #1 : 05 Mart 2009 13:34:03 »

Allah'ım bize verdiğin her bir zerre içi sana binlerce, milyonlarca kez şükürler olsun.
amin.

Allah razı olsun inşallah
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

..ey ahle aalam agham Eli mazloome... 
hamza
Huseyn Divanesi

Üyeyi Alkışla 315
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #2 : 05 Mart 2009 17:34:19 »

ALLAH RAZI OLSUN

ÇOK GÜZEL YAZILMIŞ ...
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

HuseyninDivaneleri
Yönetici

Üyeyi Alkışla 92
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 05 Mart 2009 21:00:22 »

amin.

Allah razı olsun inşallah
Bu Sayfayı Paylaş
Share |
eh
Tam Üye
**

Üyeyi Alkışla 8
Çevrimdışı Çevrimdışı

eh

« Yanıtla #4 : 09 Mart 2009 11:50:15 »

ALLAH RAZI OLSUN

ÇOK GÜZEL YAZILMIŞ ...
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

HUSEYNİ SEVDA!..
Administrator
*

Üyeyi Alkışla 1706
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 09 Mart 2009 14:45:35 »

Allah razı olsun niş.
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

HÜSEYNİ SEVDA!..
Ateşlere atılırken, İbrahim gibi “Hasbunallahu we ni’mel wekil” zikriyle, Allah’tan başka kimseden yardım istememenin adıdır,
Hüseyni Sevda.
Karanlık denizlerde Hut’un karnında, Yunus gibi sadece Allah’a el açmanın halidir,
Hüseyni Sevda.
Nefsine aldanıp ilah olduğunu savunan Firavun ve ordusunu, denize batıran Musa’nın elindeki asa’dır,
Hüseyni Sevda.
Peygamberlerin hatemi, kainatın efendisi,Allah ’ın habibi
Hz. Muhammed (s.a.v)’ın “Ümmeti! Ümmeti” derken, Mübarek gözlerinden dökülen gözyaşlarından bir damladır,
Hüseyni Sevda.
Kerbela çölünde yalnız… Kerbela çölünde yardımsız…
Kerbela çölünde bikes bırakılan İmam Hüseyin’in; “Heyhat mine zillet!.. İslam için öleceksem, ey kılıçlar alın canımı! feryadıdır.
Dünya hayatına önem vermeyip, kendini kardeşlerine feda etmenin…
İzzet ve şeref ile şehadete kucak açıp,
''Kulli yevmin Aşura kulli erzin kerbela'' diyebilmenin adıdır
gülüzehra
Tam Üye
**

Üyeyi Alkışla 18
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 09 Mart 2009 15:56:13 »

Amin.. Allah razi olsun cok güzel olmus.. Aklima bir gün mailime gelen bir yazi aklima geldi. Belki sizlerde okumussunuzdur bunu. Bir fakir disarda bir bankin üzerinde oturuyormus. Ayakkabisi yokmus ve kendi kendine ah söyle bir güzel ayakkabim olsa diye hayal kuruyormus. Yaninda tekerlekli sandalyede oturan birisi gecmis ayaklari olmayan. Ve kendine haline cok sükretmis fakir, bu insani görünce.

Allaha cok sükür halimizden dolayi, umarim bizlerede herzaman birilerine yardim etmeyi nasip eder Allahim..
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

Allahumme Salli Ala Muhammed (S.a.v) ve Al-i Muhammed Ve Accil Ferecehum
Fatima-Masume
Tam Üye
**

Üyeyi Alkışla 21
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 20 Mart 2009 23:30:57 »

Rabbim verdigin tüm nimetlere sonsuz sükürler olsun...
Elimizdekilere sükretmek yerine sikayet ediyoruz. Oysa biran düsünsek dünyada bizden katlarca daha kötü durumda olanlar var ve sükretsek iste o zaman Allah bize daha fazlasini verir... bizi rizikla mükafatlandirir...
Allah razi olsun, insallah yüregimiz yoksul olanlardan olmaz... Yüregimizin zengin olmasi ümidiyle...
iltimasi dua vesselam.
Bu Sayfayı Paylaş
Share |

..::İki emanetten biri Kur'an O'nu da indirmediler mızrak ucundan::..
nasrallah
Tam Üye
**

Üyeyi Alkışla 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 29 Mart 2009 00:34:55 »

allah razı olsun  insallah
Bu Sayfayı Paylaş
Share |
kerbela şahidi
Yönetici

Üyeyi Alkışla 1129